Søndag den 24.12.23

Juleaften dag var vi en tur til Naarden, der efter hygge om eftermiddagen og Juleaften.

Morgenmad klokken 08,00.

Afgang fra Harderwijk, klokken 09,30, med rejselederen til Naarden-Vesting hvor vi ankomst til klokken 10,24 for at besøger den spektakulære stjerneformede befæstning, som stammer helt tilbage fra det 17 århundrede.

Naarden-Vesting er den bedst bevarede fæstningsby i Holland og er en del fa den hollandske vandforsvarslinje, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Den er over 200. kilometer lang og dækker over Amsterdam forsvarslinje samt den hollandske forsvarslinje der består af over 100 forskellige forter, og slotte og fæstninger, som knytter sig til landets kanaler og floder.

Det er et imponerende stykke ingeniørarbejde, hvor man ved hjælp afkontrolleret midlertidig oversvømmelse kunne beskytte landet mod fjender udefra.

Efter 2. Verdenskrig blev linjen gradvist nedlagt, men her kan man stadig opleve et spændende stykke hollandsk historie med velbevarede og forladte forsvarsfæstninger. Dagen byder også på en rundvisning på det hollandske fæstningsmuseum, hvor man kan opleve mere af hollands spændende krgshistorie. Efterfølgende kører vi retur til Harderwijk klokken 14,30 herefter på egen hånd en tur i byen, klokken 17,00 oplægning af Peter jul. Aftensmad klokken 18,30. med 3-retters julemiddag efterfulgt af kaffe og julehygge. Der var pakke leg for dem der har lyst til at deltage